Corona heeft mijn aantreden als voorzitter, en ons als club, behoorlijk dwars gezeten. Er lijkt nu licht aan de horizon te komen, al weet je natuurlijk nooit wat de toekomst brengt. Ik praat iedereen graag bij tijdens de eerstvolgende ALV, maar wil hier toch alvast wat zaken delen.

Op 30 juni 2022 konden we officieel terugkijken op een goed boekjaar voor de club. En we tikken nu bijna 1000 leden aan. Dat voelt positief. Er lijkt een stijgende lijn te zijn en de interesse om bij DVOL te komen spelen, is alom aanwezig.

Toch heb ik ook zorgen. En als tandarts met meer dan 40 jaar ervaring, ben ik gewend om te handelen en door te pakken. Ik ga er dan ook vanuit dat we er met elkaar uitkomen. Dat er oplossingen in het verschiet liggen.

Een aantal zeer goed ingewerkte vrijwilligers heeft in een korte periode aangegeven te willen stoppen met de functie die zij, soms al jarenlang, uitvoeren. Begrijpelijk, maar het slaat ook een groot gat. En niet alleen in onze dagelijkse organisatie. We gaan ze ook echt missen!

We zijn daarom heel hard op zoek naar een penningmeester, een aantal mensen voor de wedstrijdcommissie jeugd en de wedstrijdcommissie senioren, een voorzitter voor de Technische Commissie Senioren, een materiaalman, barbezetting en vervanging voor de verenigingsmanager. Al met al geen fijne uitgangspositie om het nieuwe seizoen mee te beginnen. Wellicht dat de leden er ook wel iets van gaan merken, dat er onderbezetting is. Ik snap dat dat vervelend kan zijn.

Een ander vervelend vooruitzicht, met de stijgende prijzen om ons heen, is dat ook wij daarmee te maken hebben. De energie is gestegen naar € 30.000, de veldhuur naar € 36.000, de personeelskosten naar € 40.000, sportbond € 25.000, verzekering € 12.000. Onze begroting is inmiddels meer dan € 300.000. Het kan niet anders of dit gaat ook terug te zien zijn in de contributie.

En hoewel dit geen fijn nieuws is, weet ik ook dat alles relatief is…. Vanaf half juli staat mijn persoonlijke leven behoorlijk op zijn kop. Mijn vrouw is ziek en wordt niet meer beter. En ineens heb je dan nog een paar maanden samen. Deze realiteit geeft een heel ander perspectief op dagelijkse beslommeringen…

Toch wil ik benadrukken dat als we allemaal ons steentje bijdragen, we het met elkaar redden. Zie je iets dat aangepakt kan worden? Dan is er alle ruimte om dat aan te pakken!

  • Vind je de kantine een beetje viezig worden? Trommel je team bij elkaar, prik een datum, zet de muziek aan in de kantine en ga lekker soppen!
  • Zou je wel weer eens mee willen doen aan een toernooi en vind je dat er te weinig geregeld wordt? Google op voetbaltoernooien, kies er eentje uit, schrijf een berichtje voor de nieuwsbrief en werp je op als contactpersoon!
  • Mis je sociale interactie en hou je van voetbal kijken? App je voetbalvrienden, zet een post op de socials en moedig de Leeuwen eens vanuit de DVOL kantine aan!

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Zie je iets dat je op kunt pakken? Weet dat we met weinig zijn en we iedereen kunnen gebruiken. Ik weet zeker dat het gaat lukken. En ik kijk uit naar de positieve stappen van de club.

Ik zie jullie graag, in goede gezondheid, terug op de ALV.

Stef de Grood, voorzitter DVOL