Aan het einde van het voetbalseizoen ben je misschien wel toe aan nieuwe schoenen, is je kleding te klein geworden of wil je wel weer eens wat anders. En je oude spullen? Die kun je nu een mooie tweede kans geven! Een actie die we redelijk snel in elkaar hebben gezet en die we komend jaar vast nog zullen uitbouwen. Lezen jullie even mee:

‘Hallo allemaal. Ik ben Shafiq Kiweewa, 25 jaar en voetballer bij DVOL1. Ik kom uit Oeganda (Kampala) waar ik mijn hele leven hebt gewond tot mijne 17de. Ik ben in 2014 in Nederland gekomen en tot nu toe voel ik mee thuis door een mooi welkom van jullie allemaal.

Voor het eerste keer ga ik terug naar Kampala waar mijn hele familie nog woont, speciaal om met mijn moeder te knuffelen 🤗. Maar toch kwam een idee achter mijn hoofd. Na video bellen met een van mijn vrienden daar was ik bijna aan het huilen door hoe slecht mensen het er hebben. Heel weinig en kapot kleding, schoenen, eten, etc. Vandaar dat ik wat voor hun graag wil meenemen. Het is niet veel, maar toch kan ik ze blij maken op zo’n manier.

Vandaar dat ik beetje help van jullie vraag in de zin van oude sport of normale kleding en schoenen (nog in goed staat) en natuurlijk een klein beetje bedrag om de spullen te kunnen verschepen naar Oeganda met het vliegtuig ✈️ Zo kan ik zelf de spullen aan mensen geven en natuurlijk mooie foto’s maken om jullie te laten zien als ik terug ben van mijn vakantie.

Ik hoop om zo snel mogelijk van jullie te horen. Liever voor 8 juli 2021 wil ik graag ze hebben en daarna ga ik alles goed sorteren en inpakken.

Mvg, Shafiq’

Doneer je oude en te kleine kleding in de bak

Wij hebben een materialenbak omgetoverd tot inleverpunt. Let op: Op zaterdag 26 juni, op woensdag 30 juni, op zaterdag 3 juli en op woensdag 7 juli staat deze bak tussen 9.00 uur ’s ochtends en 17.00 uur ‘s middags bij het hek van DVOL. Je kunt daar jouw spullen in doneren. Wij zorgen vervolgens dat Shafiq ze krijgt om mee te nemen naar Oeganda.


En/ of doneer een bedrag voor het versturen van alle spullen

Het verschepen van alle spullen, gaat waarschijnlijk ook wat geld kosten. Per kilo kan dat flink oplopen. Daarom kun je ook nog een kleine donatie maken om de kosten van het verzenden te dekken. Dat kan via deze link: Doneer voor Oeganda (one2give.nl).