Blik op de toekomst voor bovenbouw Jeugd DVOL

In de afgelopen jaren zijn de aantallen jonge jeugdspelers enorm toegenomen. Daarom zijn we ook in gesprek met de gemeente over de mogelijkheden voor meer veld- en kleedkamerruimte. Maar ook voor onze oudere jeugd willen we de club en het voetbal aantrekkelijk houden. Zo lang mogelijk met zoveel mogelijk plezier bij ons blijven sporten, dat is het streven.

Zo zijn we bijvoorbeeld in gesprek om de kantine te verfraaien en een hoek in te richten waar spelers lekker kunnen chillen. En we buigen ons over de vraag hoe we het trainen en spelen bij DVOL interessant en uitdagend kunnen houden.

Opleiding voor trainers
We willen daarom dat alle trainers die in de bovenbouw training geven een KNVB opleiding hebben. En als je als team hoofdklasse speelt, dan willen we dat je getraind wordt door iemand met een UEFA C opleiding. Ook willen we proberen om geen eigen ouders meer in te zetten als hoofdtrainer in de bovenbouwteams.

We kiezen hiervoor, omdat we zien dat een trainer veel invloed heeft op sfeer en sportieve prestaties. Daagt een trainer je technisch goed uit, helpt de trainer je met je eigen ontwikkeling, kan de trainer het teamgevoel stimuleren, zowel tijdens wedstrijden als daarna? En kan de trainer een beetje omgaan met wat opgroeiende, zelfstandig wordende jeugdspelers belangrijk vinden en nodig hebben?

Jeugdspelers kunnen zelf ook trainer of arbiter worden
Daarnaast willen we onze oudere jeugdleden de kans geven om zich meer betrokken te voelen bij DVOL. Niet alleen via het zelf trainen en wedstrijden spelen, maar ook door zich op andere manieren in te zetten.

Daarom bieden we onze jeugdspelers ook de mogelijkheid om zich in te zetten als trainer of als arbiter. Wij bieden daar de KNVB opleiding voor aan en zorgen voor begeleiding en ondersteuning op het veld.

Vergoedingen
Alle opgeleide trainers gaan we een vergoeding geven. Daarbij maken we één uitzondering. Als je als ouder het team van je eigen zoon of dochter traint, dan vergoeden we wel de opleiding, maar zien we de inzet als de vrijwillige bijdrage die we van elke ouder verwachten.

Dit geeft DVOL de mogelijkheid om gericht trainers aan te trekken én vanuit eigen geledingen te ontwikkelen voor onze oudere jeugdteams. Daarnaast bieden we onze jeugdspelers de mogelijkheid om te kiezen voor een bijbaan waarbij zij kwaliteiten ontwikkelen waar ze de rest van hun leven iets aan hebben (inclusief een KNVB diploma). Ook stimuleren we zo de betrokkenheid van oudere jeugd bij jongere jeugd. Hierdoor krijgen we als club nog meer verbinding en onderling contact.

Hoe gaat dat in zijn werk
We kunnen deze plannen niet in één keer doorvoeren. Daarvoor zijn er bijvoorbeeld nog niet genoeg opgeleide trainers. We beginnen daarom dit jaar met een al bestaande groep trainers, onder wie ook enkele jeugdspelers. In oktober en november bieden we de JVTC training aan. In januari doen we dat ook met de KNVB voetbalcoach junioren opleiding. Ook beginnen we met het vergoeden van trainers die al een opleiding hebben en die niet hun eigen zoon of dochter trainen. Aan het einde van dit seizoen gaan we evalueren en bekijken op welke manier de volgende stap eruit komt te zien.

Financiering en afspraken
De opleiding wordt door DVOL betaald. Een deel van die kosten betaal je terug door het eerste jaar na je opleiding geen of een kleinere vergoeding te ontvangen. De afspraken hierover leggen we vast in een contract.  In de tabel hieronder zie je het overzicht van de verschillende vergoedingen per leeftijdscategorie, per rol en per jaar.

Jeugdspelers van 13 – 15 jaar

Rol Opleiding Vergoeding
Instroom en spelbegeleider Niet van toepassing € 5 per training

€ 20 per maand

€ 200 per jaar

 

 

Jeugdspelers vanaf 15 jaar

Rol Opleiding Vergoeding in opleidingsjaar Vergoeding 1ste jaar na opleiding en daarna
Trainer

 

JVTC € 5 per training

€ 45 per maand

€ 450 per jaar

€ 7,50 per training

€ 67,50 per maand

€ 675 per jaar

Trainer Voetbalcoach Junioren € 7,50 per training

€ 67,50 per maand

€ 675 per jaar

€10 per training

€ 90 per maand

€ 900 euro per jaar

Arbiter KNVB opleiding arbitrage € 10 euro per gefloten wedstrijd € 10 euro per gefloten wedstrijd

 

Externe trainers/ leden die niet hun eigen kind trainen

Rol Opleiding Vergoeding in opleidingsjaar Vergoeding na opleidingsjaar Vergoeding 2de jaar na opleiding
Trainer
(maar niet van eigen kind)
JVTC Geen vergoeding, wel kosten van opleiding vergoed Geen vergoeding € 7,50 per training

€ 67,50 per maand

€ 675 per jaar

Trainer
(maar niet van eigen kind)
Voetbalcoach junioren Geen vergoeding, wel kosten van opleiding vergoed Geen vergoeding €10 per training

€ 90 per maand

€ 900 euro per jaar

Trainer
(maar niet van eigen kind)
UEFA C trainer Geen vergoeding, wel kosten van opleiding vergoed Geen vergoeding € 190 per maand

€ 1900 per jaar

Arbiter KNVB opleiding arbitrage € 10 euro per gefloten wedstrijd € 10 euro per gefloten wedstrijd € 10 euro per gefloten wedstrijd

 

Heb je hier vragen over en wil je meer weten? Neem dan contact op met de TC jeugd via TCjeugd@dvol.nl