Met een grote delegatie trainers van de onderbouw (instroom, JO8 en JO9) en de middenbouw (JO10, JO11 en JO12) hebben we bij elkaar gezeten om verschillende onderwerpen met elkaar te bespreken. Ook hebben we alvast vooruitgeblikt op het nieuwe seizoen.

Circuittrainingen
Wat we dit seizoen al succesvol hebben ingezet bij de JO10, gaan we komend seizoen voor de JO8, JO9 en JO10 uitvoeren: circuittrainingen. Eén training per week wordt hiermee een circuittraining, de andere training is voor het team. Dit doen we om verschillende redenen:

  • Stimuleren van meer binding tussen spelers en trainers
  • Arsenaal aan trainingsvormen vergroten
  • Trainers leren van elkaar (en het is relatief makkelijk instappen als beginnende trainer)
  • Intensiteit tijdens trainingen verhogen
  • Makkelijker om twee trainingen per week aan te bieden
  • Beter gebruik van schaarse ruimte en materialen

Trainersontwikkeling en opleiding
We vinden het belangrijk om onze trainers goed te ondersteunen. Ook met opleidingen. En we vinden het belangrijk om in onze trainers te investeren. Ook omdat we, twee tot drie jaar vooruitkijkend, verwachten dat het aantal bovenbouw teams gaat toenemen. Daar hebben we goede en gekwalificeerde trainers voor nodig.

We hebben gesproken over de mogelijkheden je als trainer te scholen en te ontwikkelen. We horen goede verhalen over de JVTC cursus. Begin je net als voetbaltrainer? Dan geeft deze cursus van 3 avonden je heel veel houvast en structuur om je trainingen in te richten en je team en de individuele spelers verder te helpen. De vervolgstap kan zijn om de juniorentrainer opleiding te volgen. Dit is een iets intensiever traject van 8 weken waarbij de voetballers in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar centraal staan.

Ben je trainer en wil je je verder professionaliseren? Neem dan eens contact op met het Hoofd Opleidingen voor de mogelijkheden!

Uiteraard was er ook ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. We hebben een groep trainers om trots op te zijn. Dankzij deze groep mannen en vrouwen, kunnen onze kinderen elke week van het spel, de voetbal en het team genieten!

We gaan binnenkort op dezelfde manier om tafel zitten met de trainers uit de bovenbouwteams.