Onze erevoorzitter Alex Meeuwsen is op 18 december overleden. Hij is 86 jaar geworden. Een belangrijk mens voor onze club en voor Lent.

De jeugd
Alex was lid van DVOL vanaf 1951. Hij was vanaf het begin jeugdleider van de A- Junioren tot 1959 en werd hiermee meerdere malen kampioen. Alex slaagde in april 1952 voor de cursus Jeugdleider. Vanaf juni 1959 was Alex ook de beheerder van de voetbal pool en dit tot en met 1970.

Het bestuur
Alex werd op 26 januari 1959 als bestuurslid gekozen. En op 16 juli 1962 werd Alex tot voorzitter van DVOL gekozen. Tijdens de viering van het 45 jarig jubileum van DVOL werd Alex onderscheiden met de Zilveren KNVB speld. Op 31 oktober 1981 tijdens de viering van het 50 jarig jubileum ontving Alex uit handen van burgemeester Galama van de gemeente Elst de eremedaille verbonden aan de orde van Oranje Nassau.

Voorzitterschap
In januari 1984 was Alex 25 jaar onafgebroken bestuurslid en hier werd niet zonder meer aan voorbij gegaan. Op 30 mei 1987 werd er een feestprogramma vastgesteld om te vieren dat Alex 25 jaar voorzitter was. Alex en Sien werden in een open landauer van huis opgehaald vooraf gegaan door de DVOL jeugd en harmonie St. Theresia en naar de feesttent naast het clubhuis gebracht. Tijdens de drukke receptie kreeg Alex de gouden KNVB speld overhandigd.

Alex was voorzitter tot 31 augustus 1990. Bij zijn aftreden als voorzitter werd Alex tot erevoorzitter benoemd.

Alex heeft dus heel veel veranderingen binnen DVOL meegemaakt en er zelf als voorzitter aan meegewerkt. Er uit springen de verhuizing naar het Visveld in 1957 de bouw van het clubhuis en aanleg van het nieuwe veld in 1971.

DVOL als tweede thuis
Verder heeft Alex ook jarenlang lotto en toto formulieren opgehaald, hij was te goeder trouw en dat heeft hem ook geld gekost omdat er mensen waren die hem niet altijd betaalden.

Na de opening van het clubhuis in juni 1971 deed Alex ook de inkoop voor de kantine bij de Makro en aangezien Alex geen auto had en alles op de fiets deed, moest er altijd iemand met een auto met hem mee. Ook deed Alex de inkoop van de voetbal materialen, zoals de ballen bij KWD in Doetinchem en ook dan moest er iemand als chauffeur mee. Ook het contact met de dranken groothandel liep via Alex, we kunnen wel zeggen dat Alex meer bij DVOL was dan thuis.

Gezelligheid
Toen Coby Trilsbeek de lotto en toto administratie deed werden de formulieren op vrijdagavond bij Coby thuis in orde gemaakt en aangezien ook Coby geen auto had was er een rijschema gemaakt om de formulieren naar de KNVB aan de Schependomlaan in Nijmegen te brengen.

Meestal was alles al geregeld, alleen dan moest Alex nog komen met de door hem verzamelde lotto en toto formulieren en hier zaten Coby en de dienstdoende chauffeur onder het genot van een kopje koffie met een koekje dan op te wachten, want nu werd het een race tegen de klok om de formulieren op tijd in Nijmegen in te leveren. Alex hield wel van gezelligheid en had een tussenstop gehad bij café de Zon.

Bedankt voor alles
De vaste plaats van Alex in het clubhuis was de hoek van de bar met een borreltje voor zich. Alex was het boegbeeld van DVOL, hij had voor iedereen belangstelling, Alex kende iedereen en iedereen kende Alex en al met al is er tijdens het voorzitterschap van Alex veel gerealiseerd bij DVOL. Alex had hier een groot aandeel in. Alex was niet alleen voorzitter maar eigenlijk deed hij van alles heel veel, niet alleen voor DVOL maar ook voor meerdere verenigingen.

Alex bedankt voor alles wat jij voor DVOL gedaan en gerealiseerd heb.

Bovenstaande herinneringen zijn tijdens de crematie uitgesproken door Eef Knipping