Eindelijk los

Ik zal het nu dan ook maar gebruiken, het E-woord:  “Eindelijk”.

Ik doe dat, want eindelijk, eindelijk, eindelijk was het zover: de senioren mochten weer tegen (en deze dag vooral mét) elkaar voetballen! Iets wat  lange tijd  tgv de coronamaatregelen onmogelijk was.

Maar nu mocht het weer: eindelijk.

Daarom hadden zich al snel ruim 70 senioren, afkomstig uit de diverse DVOL-zaterdag- en zondagteams, zich aangemeld voor het openingstoernooi bij DVOL op zondag 22 augustus.
Een toernooi dat opgezet was door de DVOL-Aktiviteitencommissie in nauwe samenwerking met het nieuwe DVOL-team senioren 3.  En van dit team zult u vast meer van gaan horen en zien de komende jaren.
Daarom een kleine introductie: het is een team van ruim 20 mannen, die voor het merendeel al een rijke voetbalcarrière achter de rug hebben, zowel regionaal als landelijk. Ze zijn komen wonen in Lent, zochten elkaar op en spraken af een vriendenteam op te richten om zich bij DVOL aan te melden. Via diverse invalshoeken hebben deze spelers DVOL  al laten merken dat zij zich graag voor DVOL willen inzetten. Zo boden ze de organisatie een helpende hand  bij de opening van  dit voetbalseizoen op 22 augustus en namen direct de realisatie van de BBQ deskundig ter hand!

Die middag werden lotingsgewijs  de opgegeven spelers  over diverse teams  verdeeld  (alle nivo’s dus gemixt).  En direct daarna speelden ze op de DVOL-velden weer gedreven en enthousiast hun eerste partijtjes. En dat na ruim anderhalf jaar voetbal-contactloos te zijn geweest!

De spelvreugde zorgde ervoor dat de opgelopen “achterstand” m.b.t. conditie, snelheid en balvaardigheid nauwelijks de wedstrijd hinderde.

Na deze wedstrijden kon men lekker aan de bar en bij de goed verzorgde BBQ  napraten over de eerste opgedane wedstrijdervaringen.

Zodra het begon te schemeren werd de boel netjes opgeruimd, de tapkraan dicht gedraaid en het BBQ-vuur geblust.
Met voldaan gevoel en de ervaring rijker dat er best nog best wel wat te winnen valt keerden de spelers huiswaarts en daalde op het DVOL-complex de sinds lange tijd verstoorde stilte weer neer….

Op weg naar huis hoorde ik deelnemers nog zeggen: “Wat hebben we dit toch gemist. Het was heerlijk, dat smaakt echt naar meer….”.
En volgens mij doelden ze daarbij niet alleen op de BBQ en de drank maar zeker ook op het genot weer “eindelijk” samen te mogen voetballen…..

DVOL-Aktiviteitencommissie