Met pijn in haar hart heeft onze secretaris heeft aangegeven te gaan stoppen. Natuurlijk vinden we dat heel jammer, maar het betekent ook dat we op zoek zijn naar een nieuwe secretaris. En eigenlijk zo snel mogelijk!

Wat doet een secretaris
Wist je dat secretaris letterlijk ‘geheimhouder’ betekent? In deze rol maak je inderdaad alle ‘ins en outs’ van de club mee:

  • Je zorgt voor de officiële verslaglegging van DVOL;
  • Je stelt de agenda op voor de bestuursvergaderingen;
  • Je maakt en beheert de notulen van deze vergaderingen;
  • Je zorgt ervoor dat de Algemene Leden Vergadering correct wordt georganiseerd;
  • Je houdt de besluiten bij en je zorgt ervoor dat andere bestuursleden inzicht hebben in de status van alle lopende acties die zij uitvoeren;
  • Je bent contactpersoon tussen de vereniging en het bestuur en tussen de KNVB en het bestuur;
  • En tot slot zie je alle inkomende algemene correspondentie in de mailbox en geeft deze door aan de juiste contactpersonen binnen de vereniging.

Wie zoeken we en wat ga je dan doen?
Je gaat binnen DVOL nauw samenwerken met onze voorzitter Stef de Grood en met onze penningmeester Rick van der Kemp. De secretarisfunctie kost je gemiddeld ongeveer 7 uur per week.

De huidige secretaris Monique vertelt over de functie: “De rol van secretaris is een leuke, dynamische functie, waarbij je veel contact hebt met iedereen. Dat ga ik het meeste missen. De werkzaamheden komen op het volgende neer: ik check elke dag de mailbox, één keer per maand vergader ik met het dagelijks bestuur en één keer in de maand vindt de commissievergadering plaats. Ongeveer drie tot vier keer per jaar is er de bestuursdienst. En soms is er nog een ingelaste vergadering of een overleg tussendoor. Het is een hele mooie rol, waarbij je echt het verschil kunt maken.”

Het is handig als je goed overweg kunt met Word en Excel en als je ervaring hebt met het opstellen van agenda’s en maken van notulen. Het helpt als je houdt van nauwkeurigheid en het leuk vindt om mensen ‘achter de broek’ te zitten om hun acties uit te voeren.

Meer informatie of direct aanmelden?
Ben, of ken, je iemand die hier geschikt voor zou zijn? Ga dan eens het gesprek aan met Monique en met de andere bestuursleden via secretaris@dvol.nl.