Steeds vaker gaan middelbare scholieren op maatschappelijke stage. Recent bezocht een van de bestuursleden een congres van de KNVB en trof daar allerlei andere verenigingsbestuurders. En wat bleek? Op veel voetbalclubs kun je een stage lopen. Wij vinden dat eigenlijk ook wel een goed idee! Dus; wil jij vanuit school een keer stage komen lopen, laat het ons dan weten.

De meeste stagemomenten zijn er op woensdagsmiddag, donderdagavond, vrijdagmiddag en zaterdag. We leren je dan wat er allemaal komt kijken om DVOL te laten draaien. Op woensdag werken wij meestal aan de communicatie en planning. S Middags zijn er trainingen. Jij loopt mee met een van onze ervaren trainers. Zelfstandig laat je de spelertjes oefeningen uitvoeren en de trainer zal je feedback geven. Donderdagavond komen veel commissies en het bestuur bijeen. Je kunt tijdens je stage aansluiten bij onze besprekingen en wat opsteken van de manier waarop we vergaderen over problemen of uitdagingen op de club. Op vrijdagmiddag maken wij het speelschema van de zaterdag en zondag. We leren je hoe dat moet. Op zaterdag gaan we om 7.30u naar het clubhuis om het sportterrein te openen. Tijdens de dag doen we allerlei kleine dingen voor de teams en spelers, zijn er besprekingen en vaak ontstaan er nieuwe ideeen. Jij loopt mee met het bestuurslid dat hoofddienst draait en met de zaterdagcoordinator. Tijdens jouw stage leren we je een wedstrijd te fluiten en te begeleiden. Natuurlijk mag je – als je zelf ook voetbalt- jouw eigen wedstrijd gaan spelen. Rond 18u controleren we het complex en sluiten we af.

Lijkt jou het leuk om een dag of paar dagen stage te lopen bij DVOL, stuur dan een berichtje naar vrijwilligers@dvol.nl of spreek een van ons aan.