De zaterdagcoördinatoren (ZaCo’s) zijn de gastvrouw en gastheer voor alle teams die op zaterdag bij DVOL komen voetballen. Ze hebben een vaste plek in de glazen ruimte, bij binnenkomst links in de kantine. Van daaruit heten zij iedereen welkom, wijzen ze de weg en benadrukken bijvoorbeeld sportiviteit (een fijne wedstrijd!) en het netjes achterlaten van de kleedkamers.

Hoe bevestig je de ZaCo-diensten vanuit jouw team?
In dit rooster zie je wanneer het team staat ingedeeld om de ZaCo-dienst te vullen. De teamleider, of iemand anders die deze taak heeft gekregen binnen het team, vraagt ouders om de namen en de telefoonnummers direct in dit rooster in te vullen. Lukt dit niet goed? Dan kun je de gegevens ook mailen naar vrijwilligers@DVOL of appen via 06-16168849.

Wanneer begint en eindigt een ZaCo-dienst?
De eerste dienst begint om 08.00 uur en eindigt om 10.30 uur. Dan is de tweede dienst van 10.30 uur tot 13.00 uur. En de laatste dienst is van 13.00 tot 15.30 uur. Let op; voor elke dienst hebben we een ander team ingepland staan. We zoeken uit elk team dus steeds maar ouders voor één dienst.

Elk team heeft een keer ZaCo-dienst op zaterdag
Per zaterdag zijn er drie diensten van elk 2,5 uur. We vragen elk team om één dienst op de betreffende zaterdag te vullen. Dus niet alle drie de diensten. Het gaat er om eentje. Het is gezelliger om een dienst met zijn tweeën te vullen, maar niet noodzakelijk. Ervaring is niet vereist en er is een handleiding waarin de belangrijkste taken staan. Vanaf 15 jaar kunnen jeugdleden deze rol ook zelf invullen!

Handleiding
Een instructie voor de Zaterdag Coördinatie vind je hier en onder downloads op de wedstrijdcommissiepagina.