Op 4 en 11 februari openen alle middelbare scholen hun deuren voor de leerlingen in de regio die een keuze gaan maken voor de volgende stap in hun onderwijs carrière. Het kiezen van de vervolgopleiding gaat natuurlijk voor op een voetbalwedstrijd. Maar dat heeft wel effect, bijvoorbeeld op ons wedstrijdsecretariaat. Zijn er te weinig spelers om de wedstrijd te spelen? Dan moeten er in die weekenden behoorlijk veel wedstrijden worden verplaatst.

Verplaatsen is veel gedoe
Voor de teams is dat onhandig. Vind maar eens een datum waarop al je spelers kunnen. Ook voor de wedstrijdsecretaris is het veel werk. Contact opnemen met de tegenstander, contact opnemen met de KNVB, zoeken naar een plek in het speelschema waarop er plek is om een wedstrijd in te plannen. En dan weer afstemmen met het thuis- en het uitteam. Voordat er dan een nieuwe datum staat, is er heel wat water door de Waal gegaan.

Afzeggen kan niet
Waarom niet gewoon afzeggen dan? Omdat de KNVB alleen afzeggingen goedkeurt als het veld onbespeelbaar is. In alle andere gevallen volgt er een boete… Belangrijk dus om het verplaatsen van een wedstrijd zo vroeg mogelijk aan te vragen bij het wedstrijdsecretariaat. Hoe eerder hoe liever, maar uiterlijk tot 3 dagen voor de wedstrijd, gevallen van overmacht natuurlijk uitgezonderd.

Leen spelers uit jouw eigen jaarlaag of de jaarlaag onder jou
Om het hele verplaatsingscircus te voorkomen, is het makkelijker als je de ontbrekende spelers kunt vervangen. Dan kan de datum gewoon blijven staan.  En dat werkt heel simpel: kom je spelers tekort voor een wedstrijd? Neem dan contact op met jouw eigen jaarlaagcoördinator of de jaarlaag onder jou. Dan wordt er gevraagd welke spelers kunnen bijspringen. En daar zitten heel vaak kinderen tussen die dat graag willen doen!