Het zal jullie vast opgevallen zijn, DVOL was veel in het nieuws de laatste tijd. En dat is niet voor niets. DVOL groeit en dat vinden wij ontzettend tof. Het is mooi om te zien dat zoveel nieuwe Lentenaren hun weg naar DVOL weten te vinden!
Maar, we hebben ook zorgen. Als de groei van de afgelopen tijd zich doorzet, dan hebben we straks onvoldoende ruimte om iedereen te kunnen trainen en wedstrijden te laten spelen. Zelfs demissionair Minister van Sport bracht onlangs een bezoek om over onze groei en bijbehorende uitdagingen te praten.
We maken zelf plannen om het sportcomplex intensiever te gebruiken. Bijvoorbeeld door acties om verlichting op veld 1 te realiseren en plannen om het aantal kleedkamers uit te breiden. Om een verdere groei mogelijk te maken hebben we ook hulp van de gemeente nodig. Zij zijn eigenaar van de sportvelden en zij maken plannen voor een verdere uitbreiding van Lent en Nijmegen Noord.
Mede naar aanleiding van de verschillende nieuwsberichten is er goed nieuws. Op initiatief van de VVD en CDA heeft de gemeenteraad aan de wethouder van Sport gevraagd om in overleg met ons te gaan. Samen kunnen we kijken hoe we ons complex beter kunnen gebruiken. Hierbij wordt in eerste instantie gekeken of er oplossingen zijn zonder dat het sportcomplex meer ruimte nodig heeft. Denk aan uitbreiding van het clubhuis, kunstgras op veld 1 of mogelijk een klein veld voor de jeugd.
Ondertussen zullen we aandacht blijven vragen voor onze groei en op basis van de verwachte ledengroei onze wensen bij de gemeente kenbaar maken.
Wordt vervolgd!
Joos Janssen, Stef de Grood en Nasroel Bhoelan