Beste jeugdleden en ouders,

Het is voor jullie natuurlijk hartstikke moeilijk en vervelend om zoveel binnen te moeten zijn in plaats van met vrienden en vriendinnen lekker buiten een potje te voetballen. Er is veel onduidelijkheid en onzekerheid, o.a. over het herstarten van de voetbalcompetitie. Maar gezondheid en veiligheid hebben de hoogste prioriteit. We zullen moeten afwachten wat besloten gaat worden door het ministerie en de KNVB. Tot die tijd is het belangrijk dat jullie je voetbalskills op peil houden.  De mannen van het 1e elftal dagen jullie daarom uit om deel te nemen aan verschillende challenges. Zij hebben video’s gepost op het Youtube kanaal van DVOL.  Ga die challenges aan en zorg ervoor dat je een nog betere voetballer wordt in deze periode van clubloos voetballen! We hebben ook begrepen dat een aantal trainers challenges voor hun teams op hun groepsapps zetten, GEWELDIG!!! Wellicht kunnen er nog meer van deze initiatieven komen. Laat het ons via het volgende emailadres weten als je een leuke challenge hebt voor de andere jeugdleden: tcj-dvol@hotmail.com.

Door de huidige situaties zijn een aantal activiteiten afgelast of uitgesteld:

  • De JVTC cursus voor jeugdtrainers vanuit de KNVB is geannuleerd. We gaan ervoor zorgen dat we in het nieuwe seizoen een vervolg kunnen geven aan dit initiatief.
  • Opzetten monitoringsapparaat om een beeld te krijgen van jeugdspelers. Er is een pilot gestart om te kijken hoe we dit goed kunnen implementeren binnen onze vereniging. Een informatiebijeenkomst heeft reeds plaatsgevonden met een aantal vrijwilligers die zich hadden aangemeld voor deze pilot. Op het moment dat het operationeel zou worden, kwam het besluit om de competitie stop te zetten. De pilot kan daarom voorlopig niet van start gaan.

    Wel ontvangen alle trainers en begeleiders binnenkort een code via whatsapp of en/of email. Via deze code kom je bij een invullijstje van de HAN met de vraag om deze voor elke speler in te vullen via PC / Smartphone. De invullijst bevat vragen over hoe spelers zich gedragen tijdens wedstrijden en trainingen. Ook dit heeft als doel om onze spelers/speelsters zo goed mogelijk in beeld te krijgen. Meer info volgt in de uitnodiging.

  • Team van de week, waarin de uitgekozen jeugdteams in het zonnetje worden gezet rondom een thuiswedstrijd van het 1e elftal.

We werken hard aan een nieuw jeugdbeleidsplan. In het kader van het nieuwe jeugdbeleidsplan zijn we ons aan het oriënteren op het implementeren van de visie “Gelijke Kansen jeugdvoetbal” van de KNVB. Hoofddoel daarvan is om voor alle jeugdleden een omgeving te creëren die gelijke kansen biedt en hun potentieel optimaal benut. Hiermee streven we naar een optimaal en een leven lang met plezier voetballen bij DVOL voor alle jeugdleden. We groeien nog steeds en het is goed om te bepalen wat het beste bij ons als club past. We zijn in gesprek met o.a. de KNVB, de HAN en andere partners hoe dit vorm gegeven kan worden binnen onze vereniging. We gaan bij een aantal clubs op bezoek die dit beleid al geïmplementeerd hebben om te zien en horen wat hun bevindingen zijn. Daarnaast zullen we ook ouders en jeugdspelers hierin betrekken. We houden jullie via deze nieuwsbrief op de hoogte hiervan. Voor geïnteresseerden zijn er op de website van de KNVB longreads over dit onderwerp link longreads.

Vrouwen/meidenvoetbal is de snelst groeiende (meiden)sport en we willen ons in gaan zetten voor de verdere ontwikkeling en groei van het meidenvoetbal binnen onze club. Diversiteit, en hoe jongens en meiden van elkaar kunnen leren zijn interessante thema’s waarvoor we ons inzetten. Het zou mooi zijn om vanuit dit perspectief ook meer vrouwelijke bestuursleden, trainers en begeleiders aan de club te kunnen binden. Binnen de club zijn we bezig subsidie te krijgen om meidenvoetbal/meidensport in Lent een impuls te geven. Heb je interesse of ideeën hierover? Meld je dan aan via tcj-dvol@hotmail.com.

Maar bovenstaand verzoek geldt natuurlijk ook voor de mannelijke leden onder ons.  Heb je interesse om een jeugdteam te trainen en speel je bijv. in de JO19, laat het ons weten!

De TC Jeugdcommisisie bestaat nu uit vier leden en we hebben behoefte aan nieuwe leden! Heb je interesse, mail ons via tcj-dvol@hotmail.com.

Tot zover nieuws vanuit de TC-Jeugd. Blijf in beweging, houd je fit en gezond en hopelijk tot snel.