Hagel- en regenbuien, nachtvorst, blauwbekken langs de lijn: de lente is begonnen! Bij DVOL is die lente aan van alles te merken. Niet vreemd hoor, als je weet dat DVOL indertijd op de vermaarde Lentse potgrond haar stek aan de Vossenpels heeft geworteld…. Zo lees je op de DVOL-website dat, na enige tijd goed bemesten, geduldig toespreken en liefdevol bewerken, er weer commissies uit een lange winterslaap zijn gekomen. Door nu te ontluiken kunnen zij, de nieuwe wedstrijd- en materialencommissie, hun Lentse kwaliteiten laten zien.

DVOL groeit en bloeit als nooit te voren. Het aantal jeugdteams neemt alsmaar toe door de nieuwe aanplant in Lent….

Zoals in eerdere columns aangegeven klopt een nieuwe generatie de boel op bij DVOL, zet ramen open en laat een nieuwe wind waaien, zonder de vuile was buiten te hangen. Zo ontstaat een frisse lentesfeer binnen DVOL.

Extra doordat recent een contract is getekend door het Bestuur met de nieuwe kledingleverancier ERREA. Dit betekent dat straks iedere DVOL-speler/speelster, jong en oud, het veld op loopt met nieuwe kleding! DVOL-sponsoren wordt hiermee volop kans geboden teams in die nieuwe kleding, met hun naam erop, te sponsoren. Hoeveel lente wil je nog hebben?

Lente die ik zelf ervaar als ik richting DVOL rijd over de Turennesingel en daar vele narcissen zie staan die me vrolijk toewuiven. Zo vroeg en duidelijk je te laten zien, is echt een narcistisch trekje.

Dat narcisme is plots verdwenen bij diverse politieke partijen, zoals de coalitiepartijen, FvD en PVV, na de verkiezingen van 15 maart. Ineens wordt er nu wel veel gewicht (sic) toegekend aan de positie van Caroline van der Plas. Alsof de BBB ineens de politieke agenda mag bepalen. Echter met 17 zetels van de 75 in de Eerste Kamer kun je nog niks bereiken. Maar in de provincies kan BBB nu potten, of worden het botten, breken. Wellicht is de échte winst voor BBB dat boeren -30% van de stemmen op BBB waren van boeren- nu een goed verstaanbare stem gekregen hebben in Den Haag….

Dé boodschap van de verkiezingsuitslag is helder: beter naar Boze Boer én Burger luisteren om de ge-hoorsafstand tussen Randstad en de regio te overbruggen.

En ik heb geluisterd! Dus snel ben ik via mijn kanalen, Maas-Waal- en Pannerdschkanaal, deze week nog terechtgekomen in het Provinciehuis te Arnhem. Een statenlid van BBB, die mij daar herkende als dé columnist van DVOL, verzekerde me dat BBB per direct aan de slag wil! Dus snel dossiers oppakken die t.g.v. stikstofmaatregelen tot stilstand zijn gekomen. Waaronder hét DVOL-dossier, zo had hij ontdekt, met het plan voor uitbreiding van velden én kleedkameraccomodatie. De argumentatie hierbij was grondig onderbouwd, zo vond die: uitbreiding accommodatie is echt noodzakelijk voor de jonge aanwas bij DVOL. Niet langer uitstel!

En omdat BBB ook vindt dat er, onder BBB-voorwaarden, méér groen moet komen, maken BBB-statenleden zich nu extra hard om de lang gekoesterde wens van DVOL te honoreren. BBB stelt hierbij wel als eis dat er dan een écht grasveld moet komen. Want gras levert zuurstof, in ieder geval méér dan kunstgras met uitstoot van schadelijke dampen en reststoffen bij verwijdering.

Gelukkig voor DVOL is er haast bij. Immers BBB wil NU de boeren tegemoet komen, uit angst ze straks weer kwijt te raken. Dus overal waar extra groen kan komen zorgt dit voor de gewenste vertraging van gedwongen uitkoop van veeboeren. En aangezien DVOL dichtbij Natura 2000 gebieden ligt, zoals de Warmoes en landerijen van de Woerdt, mag er géén kunstgrasveld aangelegd worden volgens het Stikstofbesluit. En ook de wolf krijgt met echt gras meer ruimte in Lent. BBB heeft inmiddels een spoedwet ingediend en uit een peiling die ik nog snel gedaan heb onder de Statenleden, komt het echt wel goed met dit DVOL-dossier!

En ook ‘’mijn’’ Statenlid van BBB verzekerde me nog dat dit weekend al de vlag bij DVOL gehesen kan worden!! Dat veld en die kleedkamers komen er! En: of er dan ook een vlag van BBB mag hangen? Ik moest toen bekennen dat ík dat besluit niet mag nemen maar dit aan de nieuwe DVOL-generatie, net als bij die jonge nieuwe BBB-statenleden, moet overlaten. “Maar met die vlaggen komt het vast goed” riep ik mijn Statenlid toe, terwijl ik snel wegliep om het Bestuur van DVOL dit goede lentenieuws te bezorgen.

Kijk dus in dit weekend naar de vlaggen bij DVOL, je kunt ze niet missen! Het waait lente!

TNT