“We maken elke week met liefde de kleedkamers schoon. Maar dit is de grens. Er zijn geen woorden meer voor. Respectloos. We houden ermee op”. 

Ik kijk naar een filmpje van een kleedkamer die werkelijk helemaal bezaaid is met natte propjes papier. De vloer, de muren, het plafond. En ik hoor de stem van één van onze vrijwillige schoonmakers. Ongeloof, verdriet en boosheid klinken door in haar stem. Ik word er stil van…

We kunnen zeggen dat we allemaal jong zijn geweest. We kunnen wijzen naar de jeugd van tegenwoordig. We kunnen net doen alsof dit een uitzondering is.

Te vaak rotzooi, te vaak niet opgeruimd
De werkelijkheid is dat leden van DVOL niet netjes omgaan met de spullen van de club. Of dat nou gaat om het binnenhalen van de hoekvlaggen, het uitzetten van de veldverlichting, klimmen op de doelen of de kleedkamer netjes achterlaten… Het gaat te vaak niet goed.

Zijn we ons niet bewust van deze verantwoordelijkheid? Denken we dat er iemand is aangesteld om ‘s avonds alles achter ons op te ruimen? Vinden we dat het niet aan ons is om iets te zeggen tegen iemand die iets achter zich laat slingeren? Waar het ook aan ligt, het moet wel anders gaan. Zeker in een tijd waarin we allemaal op kosten moeten besparen en ontzettend op zoek zijn om actieve vrijwilligers te vinden en vast te houden, is dit niet oké.

Wat vragen we van jou? 
Voel je je niet aangesproken door dit bericht? Super! Dan ben jij één van de leden die goed om zich heen kijkt, anderen helpt om spullen mee van het veld te nemen en die als laatste nog even in de kleedkamers kijkt.

Voel je je bezorgd door dit bericht? Super! Dan ben jij één van de leden die vanaf nu goed om zich heen gaat kijken, anderen helpt om spullen mee van het veld te nemen en die als laatste nog even in de kleedkamers kijkt.

Zie je zaken die niet door de beugel kunnen of loop je een vieze kleedkamer in? Meld dit dan direct bij de kantine. We noteren het tijdstip en zoeken terug wie er als laatste is geweest, op het veld of ik de kleedkamer. Dan treffen we gerichte maatregelen. Zo hebben we het team van de natte propjes tijdens de eerstvolgende training de kleedkamer zelf laten schoonmaken.