Jaaah! Na een, hopelijk, heerlijke vakantie, gaan we weer beginnen met voetballen. En net als vorige jaren doen we dat met de Kick Off: hét moment om elkaar weer te ontmoeten, kennis te maken met de nieuwe teams en belangrijke informatie uit te wisselen. In deze brief lees je meer over het programma van zaterdag 28 augustus.

Programma en programma onderdelen
We organiseren de Kick Off deze keer per jaarlaag. Dat betekent dat je met alle voetballers van jouw leeftijd tegelijk start aan het programma. Het exacte schema per jaarlaag vind je onderin dit bericht.

Er zijn drie onderdelen:

  • Het uitwisselen van informatie over het komende jaar
  • Het maken van de teamfoto (in wedstrijdtenue)
  • Een potje ouder-kind voetbal

Voor het potje ouder-kind voetbal is het belangrijk dat je je ouders meeneemt. Trek ze iets sportiefs aan en daag ze uit! Voor het maken van de teamfoto is het fijn wanneer jullie de tas met wedstrijdkleding meenemen. En voor het uitwisselen van informatie over het komende jaar, vragen we je vast na te denken waar je goed in bent, waar je beter in wilt worden, wat je fijn vindt in jouw team en van welke trainingsvormen je enthousiast wordt.

Ook aan ouders vragen we op dat moment wie welke taken op zich wil nemen. Zowel voor het team als voor de club is het nodig een aantal taken te bemensen en een aantal uren te ‘vrijwilligen’. Waar ben je goed in, wat vind je leuk, waar zou je een bijdrage aan willen leveren? Er zijn ook mensen vanuit verschillende commissies beschikbaar die extra uitleg kunnen geven en bij wie je meer informatie kunt halen.

Begeleiding
Voor de wat jongere teams kan het fijn zijn wanneer er één of twee ouders bij het team blijven om de tijd in de gaten te houden en de spelers naar de verschillende onderdelen te begeleiden. Voor de wat oudere teams denken wij dat zij zich prima zelf weten te redden, met eventueel hier en daar een ouderlijke aanwijzing.

Nijntje, voor de allerkleinsten
Dit jaar zijn we ook gestart met het Nijntje beweegdiploma, een sportief aanbod voor kinderen tussen de 4 en 5 jaar. Tussen 10.00 en 11.00 uur kun je hiermee kennis maken op veld 1. Leuk voor onze jongste jeugd en hun nog jongere broertjes en zusjes!

We hopen op een mooie en sportieve dag en kijken ernaar uit je weer te ontmoeten aanstaande zaterdag!