Wanneer de dagen korter en de avonden donkerder worden, is het tijd voor bezinning en reflectie. Wat een jaar is het geweest. Van een lockdown aan het begin van dit jaar, naar vol gas de afgelopen tijd. We krijgen meer structuur in alle jaarlagen, weten elkaar weer beter te vinden en denken vaker in kansen en mogelijkheden dan in beperkingen. Dat moet ook wel.  Want met bijna 60 teams, is er genoeg te doen en te organiseren.

Als voorzitter ben ik trots dat jullie met z’n allen (ouders, spelers, trainers, leiders, coördinatoren) het ambassadeurschap van onze club in deze regio zo goed vertegenwoordigen.

DVOL heeft naast een secretaris, ook een nieuwe penningmeester. We kunnen in deze tijd gelukkig weer vooruitkijken. Met een nieuwe TC Senioren, een hoofd opleidingen, een wedstrijd secretariaat en een vrijwilligerscommissie in oprichting, gaan we het nieuwe jaar in.

Er staan veel zaken op het programma. Denk aan nieuwe LED verlichting op veld 2 en 3. Of aan het monitoren en verbeteren van ons energieverbruik. Het (opnieuw) opzetten van trainers en scheidsrechtercursussen. De onderhandeling met de gemeente over uitbreiding van bergruimte en een aanbouw. En aan de onderhandelingen met een nieuwe kledingsponsor.

Er zijn ook nog zaken die onze aandacht nodig hebben. Zo hebben we nog geen goede oplossing voor de kantine. Ook al doen Angelica en Ronnie hun uiterste best. En zijn we op zoek naar een team materialen die ervoor kunnen zorgen dat alle teams voldoende materialen hebben om mee te trainen en te spelen.

Iets anders waar ik heel erg naar uitkijk; we gaan een enquête versturen naar al onze leden om voor een aantal belangrijke zaken naar verschillende meningen te kunnen vragen. Zo krijgen we als bestuur een beter beeld bij de wensen en behoeften van ons allemaal. En dat helpt bij het maken van keuzes.

De toekomst ziet er goed uit. Toch willen we in ons steeds maar groeiende dorp (van 3000 inwoners in 1995 naar 22.000 inwoners dit jaar) ook nog steeds recht blijven doen aan de meer dan 90 jaar dat we als DVOL al zijn verbonden met Lent en al haar inwoners.

Maar nu is het tijd voor rust. Ik wens iedereen fijne kerstdagen en een gezond, liefdevol en sportief 2023 toe.

Stef de Grood