Het is al een aantal zondagen onrustig langs de velden. We zien een nieuwe harde kern opkomen. Een groep jonge voetballers speelt niet alleen op zaterdagen hun eigen wedstrijden. Nee, ze komen op zondag de ‘grote mannen van het eerste’ aanmoedigen. En daarmee vervullen ze zelfs de beroemde Twaalfde Man rol. Ze slepen de jongens er soms echt doorheen.

En hoe belangrijk dat kan zijn, werd de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop wel duidelijk. In de ‘Betuwse Derby tegen Angeren, had DVOL het op sommige momenten moeilijk in het veld. De juichende fans, de geuzenliederen van de kids, de trommel langs de lijn, het heeft er echt aan bijgedragen dat er afgesloten kon worden met een 6 tegen 5 eindzege.

Natuurlijk worden de doelpunten vanaf het veld ook echt gevierd met de fans. Er werd zelfs speciaal naar hen toegerend bij één van de schoten in het doel. En als je wint… dan mag je meezingen met de mannen in de kleedkamer én krijg je van de supportersvereniging een welverdiend frietje!

De echte harde kern bestaat nu uit Tom, Cas, Guus, Daniel, Rens, Stijn, Tijl en Gijsje. En iedereen is welkom om zich bij hen aan te sluiten!