De zomerstop komt eraan!

Hoe blijf je fit in de zomer en voorkom je blessures?

Hoe zorg je ervoor dat je na de zomervakantie weer fit aan het nieuwe trainingsseizoen kunt beginnen? Een goede basisconditie voorkomt blessures in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Onderaan vind je adviezen over conditietraining en een filmpje met verschillende oefeningen om je kracht en stabiliteit te trainen.


Trainen van de conditie:

Je kunt je algehele conditie op verschillende manieren trainen. Het belangrijkste is dat je een activiteit kiest die je leuk vindt om te doen. Bijvoorbeeld fietsen, voetballen, tennis, volleybal, hockey, zwemmen, hardlopen enzovoort. Dit zijn activiteiten waarmee je je conditie kunt trainen. Probeer de activiteit minimaal 30 minuten vol te houden (als dit lukt) en herhaal 2 tot 3 keer per week.

Als je wil starten met hardlopen, raden wij je aan om gebruik te maken van een hardloopschema zodat je het rustig aan op kan bouwen. Voorbeelden van hardloopschema’s vind je via onderstaande links;

https://www.run2day.nl/hardloopschema-beginner#
https://www.nike.com/nl/hardlopen/trainingsschemas


Trainen van de kracht en stabiliteit:

Via onderstaande link kom je op een instructievideo met oefeningen voor het trainen van de stabiliteit en kracht.

https://www.youtube.com/watch?v=ysvhs7lWc3E
Bron: Sportfysiotherapie, Praktijk ZorgSaam


Heb je een blessure?

Heb jij op dit moment een blessure of had je gedurende het seizoen terugkerende klachten? De zomerstop is het ideale moment om hier mee aan de slag te gaan! Een periode van 6 weken lang niets doen, is vaak niet voldoende om te kunnen herstellen van je klachten van het vorige seizoen. Wil je graag weten waar je blessure en terugkerende klachten vandaan komen en hoe je hier het beste mee om kan gaan?

Wij geven je graag advies en plannen je in op één van onze locaties in Lent!

Stuur een app of bel de Blessure Advieslijn:
06-20301877

Wij wensen je alvast een sportieve vakantie!

Hartelijke groet,
Luuk Martens & Nicole Blijleven
Fysiotherapie Lent