De afgelopen weken zijn er enkele wedstrijden gespeeld waarbij gebruik gemaakt is van spelers uit andere teams. En hoewel we dat toejuichen, is het ook iets waar makkelijk een foutje gemaakt kan worden. En dat kan grote gevolgen hebben.

Verkeerde speler op het veld? KNVB kan maatregelen nemen!
Maar… er zitten regels verbonden aan het uitlenen van spelers die de KNVB serieus controleert. En als dat niet goed gaat, dan worden er ook serieuze straffen uitgedeeld, Denk daarbij aan hoge boetes, met in het uiterste geval ook consequenties voor de spelers op het veld.

Hier moet je zelf op letten, want het wedstrijdformulier doet dit niet voor je
Let vooral op in situaties waarbij je een speler uit een hogere jaarlaag vraagt en bij spelers die in een hogere klasse spelen. Het vervelende is dat je spelers wel gewoon kunt toevoegen op het wedstrijdformulier. Er wordt niet automatisch aangegeven dat een bepaalde speler niet opgesteld mag worden op basis van leeftijd of niveau.

Overleg altijd met jaarlaagcoördinator of wedstrijdsecretariaat
Daarom is het extra belangrijk dat je het uitlenen van spelers afstemt met de jaarlaagcoördinator en/ of met het wedstrijdsecretariaat. En uiteraard kun je ook zelf de reglementen van de KNVB erop naslaan.