De harde kern (wie is dat nu niet bij DVOL?) van de Nieuwsbrief lezers zal teleurgesteld zijn geweest dat de aangekondigde ALV weer niet is door gegaan. Hopelijk heb je die vrijdagavond 1 oktober niet tevergeefs voor de deur gestaan. Jammer dat ALV niet doorging, want ik hoorde fluisteren in de clubhuis-wandelgangen, gelukkig hier niet talrijk, dat, n.a.v. mijn column, veel leden zouden komen. Al was het maar om zich nu wel op te geven voor leden-taken én voor gratis consumptie op het eind.

Zijn door de herhaalde vertraging van onze ALV Haagse taferelen nu hier zo dichtbij gekomen? En dat terwijl bekend is dat er “grote behoefte is aan daadkracht” in Lent?
Ook in het DVOL-verenigingsbestuur zijn diverse “stevige gesprekken” gevoerd. Hoe lang moeten die gesprekken duren alvorens die Lentse ALV geformeerd is?  “Er moet iets gebeuren”!

Wordt het daarom niet tijd dat Remkes naar Lent komt om “een doorbraak” te bewerkstelligen?  Het lents”belang vraagt erom”!  “Grote opgaven” staan al lang te wachten op een helder beleid  dat “recht doet” aan de leden. Opgaven die “een nieuwe start” vragen. Daarbij mag het niet om “de poppetjes” gaan, maar “om de inhoud”, in belang van de “agenda van de toekomst”.
Opgaves uit die DVOL-agenda: wat te doen met de contributie, nu er ruim een jaar niet gevoetbald kon worden? Wat te doen met leden die nog niet begonnen zijn aan de uitvoering van ledentaken?  Moet het hoofdveld kunstgrasveld worden? En ook deze opgave: hoe moet onze kantine straks verder als er nog geen opvolging is voor leden van de kantine-commissie die binnenkort vertrekken en kiezen voor de eigen kamerzetel? Onze kantine heeft “een doorstart” nodig!  Welke leden zijn nu bereid om daar “hun verantwoordelijkheid  in te nemen”? Laten we daarom maar voor de ALV “niet alles dichttimmeren, maar alleen afspraken op hoofdlijnen maken”!

Gelukkig staat het DVOL-jubileumfeest wel vast.  Dat verdraagt geen uitstel van 90jaar. Een feest van vier dagen (en een beetje nacht).  Zorg dat je erbij bent, dat je geen “functie elders” hebt.  Kom op tijd, met QR-code en identiteitsbewijs! Zie hele programma op de website van DVOL.
Zijn net de Duitse verkiezingen geweest, wordt er direct al een Duitse avond georganiseerd tijdens dit jubileum. Wellicht met de nieuwe premier van Duitsland als eregast?  Maar die is pas goed te zien ’s avonds laat als de bierpullen veelvuldig gevuld zijn, de lederhosen weer soepel geworden zijn door het dijenkletsen en de dragers ervan daardoor steeds makkelijker lopen langs of dansen op (doe maar niet, Kaag viel er ook al van af…) de biertafels. En de dames in hun dirndls? Die doen gezellig mee en ervaren bij DVOL niet de behoefte gebruik te maken van het meldpunt voor ongewenste (straat)intimidatie, zoals onlangs het Nijmeegs stadsbestuur voorstelde.

Want DVOL blijft gewoon zoals het al 90jaar is, een mooie, (vrouw)vriendelijke en gezellige dorps-club, door Vrienden opgericht en nog steeds in stand gehouden door vele Vrienden én Vriendinnen. En dat voor iedereen: van Nijntjes-jeugd tot Walking football, voor jongens en meiden, voor wie zit aan stamtisch of op barkruk, in auto met chauffeur komt, of op fiets met appel (Elststar?) in de hand. DVOL blijft ver weg van Haagse taferelen en Haags gedoe.

Dus laat Remkes maar daar in Den Haag, wij doen het zelf wel, met elkaar. Ook op de ALV, die bij DVOL altijd aanstaande is…..

TNT.