Twee keer per jaar publiceren we hier het rooster voor de zaterdagcoördinatoren. Wat fijn dat jullie het zo snel invullen!!! Maandelijks stuurt de Wedstrijdzaken-Commissie eminders naar teams waarvan nog geen naam is ingevuld op dit rooster.

———————————————————————————————————————————————————————

Wat is ZaCo? 

De zaterdagcoördinatoren (ZaCo’s) zijn de gastvrouw en gastheer voor alle teams die op zaterdag bij DVOL komen voetballen. Ze hebben een vaste plek in de glazen ruimte, bij binnenkomst links in de kantine. Van daaruit heten zij iedereen welkom, wijzen ze teams en hun leiders de weg en benadrukken bijvoorbeeld sportiviteit (een fijne wedstrijd!) en het netjes achterlaten van de kleedkamers.

Elk team heeft twee keer per jaar ZaCo-dienst op zaterdag
Begin 2023 heeft het bestuur van DVOL besloten dat elk team één keer verantwoordelijk is voor het bemensen van de ZaCo dienst. Er zijn ongeveer Met het draaien van een zaterdag-coördinatie-dienst heb je voldaan aan jouw vrijwilligersplicht bij de vereniging. Bovendien is het leuk en gezellig om te doen!

We hopen hiermee de belangrijkste taken op een makkelijke manier te vullen en de taken een beetje beter te verdelen over al die leden die wij hebben.

Wat wordt er van een team gevraagd?
Per zaterdag zijn er drie diensten van elk 2,5 uur. We vragen elk team om één dienst op de betreffende zaterdag te vullen. Dus niet alle drie de diensten. Het gaat er om eentje. Het is gezelliger om een dienst met zijn tweeën te vullen, maar niet noodzakelijk. Ervaring is niet vereist en in de ruimte ligt een handleiding waarin de belangrijkste taken staan. Vanaf 15 jaar kunnen jeugdleden deze rol ook zelf invullen!

Wanneer begint en eindigt een ZaCo-dienst?
De eerste dienst begint om 08.00 uur en eindigt om 10.30 uur. Dan is de tweede dienst van 10.30 uur tot 13.00 uur. En de laatste dienst is van 13.00 tot 15.30 uur. Let op; voor elke dienst hebben we een ander team ingepland staan. We zoeken uit elk team dus steeds maar ouders voor één dienst.

Hoe bevestig je de ZaCo-diensten vanuit jouw team?
In dit rooster zie je wanneer het team staat ingedeeld om de ZaCo-dienst te vullen. De teamleider, of iemand anders die deze taak heeft gekregen binnen het team, vraagt ouders om de namen en de telefoonnummers direct in dit rooster in te vullen. Lukt dit niet goed? Dan kun je de gegevens ook mailen naar vrijwilligers@DVOL of appen via 06-16168849.

Handleiding ZaCo
Een instructie voor de Zaterdag Coördinatie vind je hier.