Aan het begin van het seizoen publiceren we hier het rooster voor de vrijwilligers op zaterdag: kantinedienst en zaterdagcoördinatoren. Maandelijks sturen de Wedstrijdzakencommissie en de Kantinecommissie reminders naar teamleiders. Iedereen is zelf verantwoordelijk voor de bezetting. Dit is het rooster.

———————————————————————————————————————————————————————

Wat is ZaCo en Kantinedienst?

De zaterdagcoördinatoren (ZaCo’s) en barmedewerkers zijn de gastvrouw en gastheer voor alle teams die op zaterdag bij DVOL komen voetballen. Ze hebben een vaste plek achter de bar en in de glazen ruimte voor ‘wedstrijdzaken’ (bij binnenkomst links in de kantine). Van daaruit heten zij iedereen welkom, wijzen ze teams en hun leiders de weg en benadrukken bijvoorbeeld sportiviteit (een fijne wedstrijd!) en het netjes achterlaten van de kleedkamers. Deze vrijwilligers binnen vaak vroeg zo rond 7.30 uur en de laatste vertrekt rond 16 uur op zaterdag.

Met het draaien van een zaterdag-coördinatie-dienst of bardienst heb je voldaan aan jouw vrijwilligersplicht bij de vereniging. Bovendien is het leuk en gezellig om te doen!

Wat wordt er van een team gevraagd?

De teamleider krijgt het jaarrooster waarop jullie zijn ingedeeld. Hij of zij zet de datum uit bij jullie in het team. Het is gezelliger om een dienst met zijn tweeën te vullen, maar niet noodzakelijk. Ervaring is niet vereist en in de ruimte ligt een handleiding waarin de belangrijkste taken staan. Vanaf 15 jaar kunnen jeugdleden deze taak ook zelf vervullen.

Wil je vaker een bardienst of ZaCo-dienst doen voor DVOL?
Naast de zaterdagen zijn er meer momenten waarop de bar open is of we hulp nodig hebben bij het regelen van wedstrijdzaken (KNVB ed). Daarvoor hebben wij een flexpool in de vorm van twee appgroepen. Lijkt het je leuk om vaker achter de bar te staan of wat voor de commissie wedstrijdzaken te doen? Geef dat dat door aan Harmen, Marleen of Dirk.

Wat doe je als niemand kan op de aangewezen datum?

Begin op tijd met regelen. Soms lukt het niet en is niemand beschikbaar. Dat is het mogelijk om te ruilen met een ander team. Wij vragen jullie dit zelf onderling te regelen. Alleen bij uiterste nood, plaatsen wij een oproep in de flexpool of draait de kantine- of wedstrijdcommissie zelf de dienst.

Handleiding ZaCo en Bar

Een instructie voor de Zaterdag Coördinatie vind je hier.