Toch voornemens genomen voor 2022? Schrijf ze op en laat me over een jaar weten of ze zijn uitgekomen. Het telefoonnummer van PsychQ, voor hulp bij teleurstellingen geef ik je nu al (er zijn dan vast lange wachttijden….): 088-3573021 (lokaal tarief).

Natuurlijk wil ik je, als columnist, hiermee irriteren, kwaad maken, pesten a la Macron, president van Frankrijk. Die liet dat onlangs weten aan de Fransen die zich niet willen laten boosteren. Nu ben ik niet direct een fan van Macron, ik eet ze veel (!) liever bij een koffie verkeerd….

Maar, heb jij je alsnog laten boosteren, wellicht toch kwaad gemaakt door Macron? Stoere vent, meid of moet ik óók nog zeggen: lhbtq+-er? Want tegenwoordig worden we zo scherp be- en veroordeeld op alles wat we doen of zeggen. Je mag niemand uitsluiten. Ik zeker niet, nu ik, recent uit mijn onderduikadres gekomen, geleerd heb om nog beter op woorden te letten.

Neem de DVOL-site, pagina Aanbod. Zie ik in grote letters daar Walkin Football ipv Walking football staan. Het gaat om één letter, maar zo iets kan tegenwoordig een wereld van verschil maken. Met gevaar er op afgerekend te worden. En bedenk hier bij: elk conflict begint met woorden…!

Nou is ‘n “walkin” iemand die aan de receptiebalie een hotelkamer komt reserveren Het clubhuis van DVOL kent geen balie en je kunt geen hotelkamer reserveren, maar je bent er altijd welkom, zeker als je aan Walking football mee wil doen. Een kleedkamer is er altijd wel beschikbaar. Dus sluit je aan, met één “G”-tje minder ben je ook welkom….

Jij, DVOL-er: toch vuurwerk afgestoken? Of was je te laat omdat je uurwerk kapot was? Velen waren wel op tijd gezien het oplichten van de hemel boven Lent bij de jaarwisseling. Hoe zo: verbod?

Ik signaleerde nog een overgang van oud op nieuw op de DVOL-site, zonder vuurwerk overigens, nl. “de verkondiging van de blijde boodschap” over de komst van de nieuwe hoofdtrainer, Thijs Hendriks nu de “oude” Michael Brussen weggaat. En een artikel over de onlangs overleden oud-voorzitter en DVOL-icoon Alex Meeuwissen. Tegelijk met de oproep voor een nieuwe secretaris (m/v, lhbtq+-er) om het huidig bestuur aan te vullen.

Zo wisselen oud en nieuw zich af, dichtbij en ver weg, maar nog niet mijn zorgen voor komend jaar. Want hoe lang zal corona ons leven blijven beïnvloeden nu we nog steeds niet voluit kunnen trainen en wedstrijd spelen? Hoe sterk polariserend komen we tegenover elkaar te staan als we nu al met fakkels deuren langs gaan om dat we het niet eens zijn met het beleid van betreffende persoon (pas op voorzitter!)

Terwijl je vroeger met Driekoningen ’s avonds als kind onbevreesd en zingend de straat op ging. Wie durft dat nog? Nu bestorm je op 6 januari het Capitool om je eigen vermeende verlosser te kronen. Keizer Herodes wist er toen wel raad mee….

En wat gaat er met het klimaat gebeuren, terwijl het allang geen Hotnews meer is dat de aarde steeds heter onder onze voeten wordt? Hoe groot moeten de verschillen tussen rijk en arm, gevaccineerden en bewust ongevaccineerden, links en rechts, democratisch en republikeins Amerika worden, enz. enz.?

Zaken die vaak ver weg lijken te liggen maar waar straks de nu nog onbekommerde jeugd van DVOL mee te maken krijgt, terwijl de oudere DVOL-ers dan al walking-out zijn gegaan….

Tenslotte: laat dan dit jouw enige voornemen zijn voor 2022, tenminste als jij je ook zo’n zorgen maakt: ik denk goed na, ben eerlijk, sportief én luister ook naar de ander. En, nog belangrijker: “Wat ik niet wil dat mij geschiedt dat doe ik ook een ander niet…”!! (dat voorkomt zeker veel blessureleed…).

Dit allemaal kun je op of buiten het veld bij DVOL leren én toepassen, van jong tot oud, van dartel tot walking. Veel succes en plezier hierbij.

Dat wens ik allen toe in de hoop dat dát voornemen in ieder geval wél uitkomt… (is die wachttijd ook niet zo lang).

TNT.