Op zaterdag 10 december is één van onze wedstrijden uit de jeugdcompetitie uit de hand gelopen. We willen jullie in dit bericht meer vertellen over dit incident. Wat is er gebeurd, wat hebben we gedaan en wat gaan we nog doen.

Het was een gewone wedstrijd. Niks te winnen of te verliezen, behalve de wedstrijd zelf. In het laatste kwartier van de tweede helft, bij het geven van een gele kaart, werden de trainers en ouders van het bezoekende team zo boos, dat ze het veld op kwamen. De scheidsrechter en de twee trainers die op dat moment op het veld stonden, vonden dat zeer impactvol. Er is geen fysiek geweld gebruikt. De snelle reactie van ouders en kinderen om uit deze situatie te vertrekken en naar de kantine te gaan, heeft eraan bijgedragen dat het hierbij gebleven is.

Weggelopen van de onrustDe trainers op het veld hebben zich rustig gedragen. Een trainer die langs de kant stond, heeft op dat moment de situatie zo ingeschat dat hij de politie heeft gebeld. Die is langs gekomen en heeft met betrokkenen gesproken. Daarna zijn ze weer weggegaan.

Oog voor het teamDe wedstrijd is niet uitgespeeld en het bezoekende team is naar huis gegaan. Aanwezige clubleden zijn meegelopen met de trainers en de scheidsrechter naar auto en fiets, want de schrik zat er nog behoorlijk in. We hebben nauw contact met de trainers en de scheidsrechter.

En nu?We zullen als club een melding hiervan maken aan de KNVB. En we hebben contact met de betrokken voetbalvereniging over het vervolg.

Tot slotMaak jij, als trainer of ouder, ook wel eens een vervelende situatie mee langs het veld? Weet dan dat je altijd contact kunt opnemen met de TC jeugd of de TC senioren. Om je verhaal te doen of om samen te kijken welke stappen we kunnen zetten.

En wat in dit geval heel goed heeft gewerkt, vatten we hier nog maar even samen: haal de spelers uit de situatie, ga naar een andere plek en bemoei je er niet mee.