‘Hmmmm, is dit nou grappig of is dit eigenlijk heel vervelend…’. Dat is, vrij vertaald, wat onze materiaalman Michel dacht toen hij zag dat er iemand aan de stickers van de materiaalbakken had gezeten. Op de foto is te zien dat iemand het wel grappig leek om enkele teamstickers op één bak plakken. Dat lijkt misschien ook wel zo, maar dat is het niet.

Aan het begin van elk seizoen tekent de teamleider voor ontvangst van de materialen. Alles wat in de bak zit, wordt aan het einde van het seizoen ook weer ingeleverd. Mist er iets? Dan kijkt Michel altijd eerst of er in een andere bak toevallig iets dubbel is ingeleverd. Mist er dan nog steeds iets? Dan brengen we de kosten daarvan in rekening bij het team. Dat is geen nieuwe afspraak, dat gebeurt al jaren zo.

Maar… dan is het dus wel belangrijk dat iedereen weet welke bak van welk team is… En dat lukt niet wanneer er met stickers wordt geknoeid… Michel is er nu nog steeds mee bezig; alles uitzoeken, nieuwe stickers bestellen en zorgen dat het weer in orde is. Je bent tenslotte materiaalman. Maar dat houdt ook een keer op.

Een vriendelijk verzoek dus aan de grappenmaker of grappenmakers – verzin de volgende keer iets anders. Je had het je misschien niet gerealiseerd, maar dit heeft impact op flink veel teams…