We benoemen het de laatste tijd steeds vaker: DVOL wordt een grote club. Dat heeft voordelen, maar ook nadelen. Daar waar iedereen verantwoordelijk is, komt niemand in actie. En dan wordt het een rommeltje. We ontvingen een ingezonden brief, een hartenkreet. De boodschap maakt duidelijk dat we een aantal zaken voor lief nemen (velden leegmaken), dat we op een aantal zaken de handen uit de mouwen moeten steken (rommel opruimen, ook als het niet van jou is) en dat we op een aantal zaken strenger moeten optreden (kleedkamers netjes houden).

Lees deze hartenkreet aandachtig door. Wij zijn toch beter dan hoe we hieronder beschreven worden…?! Hup DVOL’ers, zet je beste beentje voor!

 

‘Ik ben al veel jaren lid van D.V.O.L. en doe ook wat vrijwilligerswerk bij deze mooie club en daarom deze noodkreet voor iedereen die D.V.O.L. een warm hart toe draagt, maar speciaal voor de trainers, leiders sen spelers. De competitie is nog geen maand oud en ik erger me vreselijk zoals het er nu aan toe gaat en dit baart mij ook zorgen.

Een vereniging kun je alleen maar runnen als je dit met z’n allen doet, maar bij D.V.O.L. is het momenteel ieder voor zich zo van ikke, ikke en rest kan stikke. Ik ga nu een aantal zaken opnoemen.

  • Langs de velden staan prullenbakken, maar er ligt overal op en naast de velden afval en niet alleen afval je komt er ook sokken en Jacks tegen. Het is toch een kleine moeite om afval in de prullenbak te deponeren.
  • Er is ook afgesproken om na de laats gespeelde wedstrijd de hoekvlaggen mee naar binnen te nemen, dit is ook al teveel moeite, want op het hoofdveld stonden de vlaggen die afgelopen zaterdag gebruikt zijn nog op het veld. Deze zijn door de man op de grasmaaier aan de kant gezet. Dit was niet de eerste keer dat er nog hoekvlaggen op een veld stonden.
  • Nu een ander punt de goals van de velden na het trainen, iedereen weet dat dit gedaan moet worden maar met name de jeugd is dit al vergeten. Er zijn hulpmiddelen om de goals van de velden te halen en op de daarvoor speciaal ingerichte plaatsen te zetten, het is toch een kleine moeite als je dit met het hele team doet. Jullie willen allemaal goed bespeelbare velden, maar als de goals erop staan kan de Gemeente geen onderhoud plegen, want ook kunstgrasvelden hebben iedere week onderhoud nodig en het grasveld moet gemaaid worden.
  • De kleedkamers het is bedroevend om te zien hoe dat deze achtergelaten worden, er ligt van alles op de grond en soms zit er ook van alles tegen de muren. Als voorbeeld afgelopen weekend hebben enkele vrijwilligers die al heel veel voor de club doen op zondagmorgen kleedkamer 9 en 10 schoon gemaakt en ook kleedkamer 1, want daar was met ranja gegooid in de fysio ruimte. Ik zelf heb zondagmiddag tijdens de wedstrijd van het 1e elftal de rotzooi in kleedkamer 8 opgeruimd. Ik weet niet beter dan dat er na training en wedstrijden de kleedkamers door de leiding gecontroleerd worden zodat zij redelijk netjes achter worden gelaten. Het is ook zo dat de leiders/trainers van de thuisteams na de wedstrijd ook even naar de kleedkamer van de tegenstander kijken.
  • Dit geldt dus ook voor de kantine, het was afgelopen zondagmiddag best gezellig maar ook hier was het een bende op de vloer onder andere met glas, is nog gevaarlijk ook, je kunt als je een glas laat vallen toch even stoffer en blik vragen en het opruimen, daar is niemand te groot voor. Ook al heb je bier op.

Er wordt een ding vergeten bij D.V.O.L. hebben wij mensen die tegen een vrijwilligersvergoeding schoonmaken. (Deze mensen kunnen nog hulp gebruiken, dus tijd meld je aan).

Als het zo’n puinhoop blijft en zij bedanken , dan zijn er twee mogelijkheden, de eerste mogelijkheid iedere week zijn er meerdere teams verplicht om schoon te maken, de tweede mogelijkheid is D.V.O.L. gaat de schoonmaak uit besteden aan een schoonmaakbedrijf maar dan lopen wij het risico dat de contributie met 50 % omhoog gaat, anders kan D.V.O.L. dit niet betalen. Jullie kunnen dus zelf kiezen wat je wilt.

Ik hoop dat iedereen zich realiseert dat wij het met ons allen moeten doen, want anders lukt het niet en vraag ik mij af of D.V.O.L. het 100 jarig bestaan over 9 jaar wel haalt.

Een erg bezorgd lid.