Na 5 succesvolle jaren gaan Michael Brussen en DVOL aan het einde van het seizoen uit elkaar.

Na diverse gesprekken te hebben gevoerd, hebben beide partijen besloten dat het huidige seizoen het laatste jaar van Michael Brussen bij DVOL als hoofdtrainer van DVOL 1 zal zijn. Na dit seizoen sluiten we als club een succesvolle en een zeer plezierige periode af met elkaar. Er zijn mooie herinneringen gemaakt en we kijken beiden terug met een zeer goed en voldaan gevoel.

Voorzitter van de Technische Commissie Hans Dekker legt uit
“Na 5 hele mooie jaren, wat tamelijk uniek is in de huidige voetballerij, zullen we afscheid nemen van Michael. Samen zijn wij in goed overleg tot de conclusie gekomen dat het tijd is voor nieuwe impulsen en nieuwe inzichten. Michael heeft het niveau van het voetballen binnen DVOL zonder enige twijfel op een hoger niveau gebracht. Daarnaast heeft Michael zich de afgelopen jaren op diverse vlakken ingezet binnen de vereniging en de club is mede door hem verder ontwikkeld. De club heeft ook niet eerder zo lang op dit niveau gespeeld en ook dit seizoen zijn de prestaties tot op heden zeer goed. De invloed van Michael is ook zeker te zien in de fitheid en snelheid van het voetbal, en ook in het spelplezier en inzet. Ook is de aanvallende en de gedurfde manier van spelen zeer geliefd bij de supporters. Dat Michael een top trainer is op dit niveau, daar twijfelt echt niemand aan, hij traint gevarieerd en afwisselend, en heeft de spelers stuk voor stuk beter gemaakt. Het meest trots zijn wij samen met hem op het inpassen en beter maken van onze eigen jeugdspelers, dit is zeker een verdienste van Michael geweest. Bewonderenswaardig is hoe hij het elke keer weer voor elkaar heeft gekregen om deze jeugdspelers door te laten stromen en een veilige omgeving in de groep heeft weten te creëren, met wederzijds respect naar elkaar toe.
We zullen hem als trainer, maar zeker ook als mens gaan missen. Maar ook de club gaat nu weer door en wij zullen op zoek gaan naar een goede vervanger voor hem, waarbij we na dit seizoen een passend afscheid aan Michael zullen geven.”

Michael Brussen aan het woord:
‘’Ik weet dat in de voetballerij dingen soms eindigen en dat beide partijen soms moeten kiezen voor het verstand i.p.v. het gevoel, zo ook in deze situatie.
5 jaar geleden kwam ik binnen bij DVOL en ik voelde mij er direct thuis. Een fijne en warme club met fantastische mensen. Vanaf het eerste moment ben ik bezig geweest om te integreren in de club en de cultuur te leren kennen. Ik heb veel dingen naast het hoofdtrainerschap gedaan omdat ik vind dat dat erbij hoort. Vaak hebben we over beleidszaken gesproken, trainers opgeleid en veel sparren over hoe de club zich procesmatig kan ontwikkelen.
Het 1e jaar promoveerden we gelijk en het jaar erop handhaafden we ons in de 3e klasse. DVOL had niet eerder langer dan 1 seizoen in de 3e klasse gevoetbald. Op het moment van bekendmaking dat onze wegen gaan scheiden, hebben we nog geen één wedstrijd verloren in de competitie en werken we met 15 veldspelers, een smalle groep die graag voor elkaar werkt met veelal ‘’eigen’’ jongens, ik ben trots op die gasten!
In al die jaren heb ik veel jeugdspelers laten doorstromen, iets wat ik zelf erg belangrijk vind. We hebben altijd gespeeld om te winnen en ik heb altijd geprobeerd om mijn eigen passie over te brengen naar de groep. Zelden tot nooit heb ik akkefietjes gehad en dat zegt mij veel. Voor mij als trainer was het belangrijk om in de relatie te zitten met spelers, waardoor we elkaar kunnen vertrouwen, ik denk dat dit altijd gelukt is!
Aan alle dingen komt een eind, maar ik kan met ontzettend veel trots terugkijken op 5 geweldige jaren. Ik heb zoveel mooie mensen mogen ontmoeten binnen de club en zal de gesprekken zeker gaan missen. Het is overbodig om namen te gaan noemen, want dan wordt het stukje veel te lang.
Ik hoop dat ik volgend seizoen weer werkzaam mag zijn bij een zelfde soort club! Gelukkig blijf ik met mijn bedrijf “PUUR Voetbal Academie” verbonden aan DVOL, dus we blijven elkaar nog wel even tegenkomen.
Vele clichés worden altijd gebruikt bij een naderend afscheid, er is er ook zeker één voor mij van toepassing:
Wellicht uit het oog straks, maar nooit uit het hart! Ik heb echt genoten van de afgelopen jaren en we maken er nog een paar fantastische maanden van.
Oprecht bedankt DVOL!’’