Het is iets dat niet alle spelers, trainers en ouders doorhebben. Dat na een training of wedstrijd doelen op het veld achterblijven. En dat dit vaak overlast veroorzaakt voor de teams na jou. Daarom hebben we het nu nog makkelijker gemaakt om alle doelen netjes op te ruimen. We maken gebruik van de kleuren: Rood, Groen en Zwart. Je vindt hier een uitgebreide instructie.

Na elke training moeten de doelen die je hebt gebruikt weer van het veld verwijderd worden. Ze buiten de lijnen zetten, is niet voldoende, ze moeten echt helemaal van het veld af.

  • Er kunnen gevaarlijke situaties ontstaan wanneer een doeltje buiten de lijnen is ‘opgeruimd’. Er hoeft maar iemand willen proberen precies op die plek de bal binnen de lijnen te houden en hij of zij ligt in de kreukels tegen zo’n doeltje aan…
  • Daarnaast komt de gemeente onze velden onderhouden en als zij doelen op het (kunst)gras zien, dan onderhouden ze het niet. Met slechte velden en slechte prestaties tot gevolg.
  • En tot slot, als de jeugd op zaterdag alle wedstrijden heeft gespeeld, dan kan de veld- en materiaalman op zondag tot wel 15 doeltjes op hun plek zetten, voordat de thuiswedstrijden kunnen beginnen.

Rood bij rood, groen bij groen en zwart bij zwart
Op alle doelen zit een grote ronde sticker. De kleur van die sticker hoort bij het veld waar de doelen op gebruikt kunnen worden. Als je met je rug naar de kantine staat en naar veld 2 kijkt, dan is rood voor veld 2, groen voor veld 3 en zwart voor veld 4. Weet je het even niet meer? Denk dan aan NEC ;-).

Je kunt hiermee jouw spelers nog makkelijker de instructie geven om na de training alle spullen op te ruimen: ‘De rode stickers horen op het grasveld voor veld 2’, ‘de groene stickers horen op de stenen naast veld 3’, ‘de zwarte stickers ruimen we op het grasveld naast veld 4 op’.

Willen jullie deze instructies doorgeven na een training en na een wedstrijd? Ook als je langs de kant staat, is het fijn wanneer je die aanwijzing nog even meegeeft.