Nu er besloten is dat de competitie tot aan de winterstop doorgaat, is de vraag: ‘wat doen we met trainingen’ best ingewikkeld. We zien dat er sportverenigingen zijn die het schema omgooien om op die manier zoveel mogelijk mensen toch te kunnen laten trainen. En natuurlijk; dat is ook eigenlijk wat je wilt als sportclub – dat iedereen lekker kan bewegen.

Toch besluiten wij om de komende twee weken de trainingen niet te verschuiven en niet te verzetten. Dat heeft twee redenen:

  • De vraag van de regering (en van alle zorgverleners) is om het aantal contactmomenten (en daarmee de kans op besmetting) zo klein mogelijk te houden. De trainingen verplaatsen naar een eerder moment, draagt daar niet aan bij.
  • Daarnaast kan niet iedereen op een eerder moment trainen, zowel trainers als spelers. En daarmee zouden we een ongelijk en onduidelijk verschil creëren wat ook niet wenselijk is.

Tot slot verwachten wij dat dit tot en met de winterstop het geval zal zijn. Het is dus een relatief korte periode.

Dat betekent dus dat de creatieve en flexibele ideeën die we gehoord hebben, van iets eerder beginnen tot ‘s ochtends heel vroeg je bed uit, de komende twee weken bij DVOL helaas niet de bedoeling zijn.

Meer informatie over de actuele Corona maatregelen bij DVOL vind je hier.