Namens het bestuur van DVOL, wens ik U vooral een gezond 2022. Ik hoop oprecht dat U de goede voornemens kunt waarmaken om meer te gaan bewegen en sportief bezig te zijn. 

Op dit moment weet ik niet of we een nieuwjaarsreceptie kunnen houden. Maar met een booster in mijn arm, een groene QR code op mijn telefoon en de wetenschap dat CORONA in 2022 ook zal blijven bestaan, ben ik ondanks alles toch positief gestemd voor dit nieuwe jaar. 

Het sportief bewegen is al ingezet met de start van Walking voetbal, waar ongeveer een 20-tal ouderen aan mee doen op de woensdagochtend. Ook aan de kleintjes is gedacht in samenwerking met BSO met het Nijntje beweeg diploma. 

De gemeente heeft toegezegd het gras op veld 4 te vervangen door kunstgras. De ALV heeft ingestemd met een investering voor nieuwe LED verlichting op veld 2 en 3. We lijken daarmee klaar om te groeien van 800 leden naar 1100 leden. Daarbij wordt ook gedacht aan uitbreiding van de kleedkamers. En uitbreiding is nodig als we alle nieuwe inwoners plaats willen blijven bieden. Op 1 januari 2020 woonden er in Nijmegen-Noord 21.000 mensen, in de Waalsprong komen er nog minimaal 5000 woningen bij. Het aantal inwoners stijgen van ongeveer 28.000 in 2025 tot 32.000 in 2030.

Daarbij verdient de komende jaren de jeugd meer begeleiding en aandacht, vooral om de oudere jeugdteams te behouden en door te laten stromen naar de senioren.  

We hebben met het aantrekken van een nieuwe trainer Thijs Hendriks voor het eerste elftal in het nieuwe seizoen 22-23 een goede opvolger gevonden voor Micheal Brussen. Thijs zal ook bezig gaan met onze jeugd. Het bestuur heeft na het vertrek van Monique Awater een nieuwe secretaris aangetrokken met Nasroel Boelan. En er is een nieuwe inkoper Eli Mual gevonden voor de kantine. Hij wordt de komende maanden ingewerkt door Charles Boumeester. 

De verenigingsmanager Niek Verheyen heeft aangegeven per 1 juli te vertrekken. En na het vertrek van Sandy, Jan Swaans en Charles, wordt binnen het bestuur gebrainstormd over een kantinemanager. Ondanks diverse oproepen is er nog geen opvolger gevonden. 

Ik zou het mooi vinden wanneer we in het nieuwe jaar weer meer kunnen terugvallen op het wij-gevoel, op de teamgeest. Een vereniging als het 90-jarige DVOL heeft veel vrijwilligers en deze club verdient al deze mensen die zich inzetten voor de clubtaken. Samen kunnen we er een geweldige basis van maken, vriendschap voor het leven en een samenzijn voor elkaar.  

We laten in 2021 ook een aantal mensen achter, waaronder clubicoon Alex Meeuwsen, van 1959 tot 1990 was hij bestuurslid en voorzitter van DVOL. Onze gedachten zijn bij iedereen die dit jaar iemand moet achterlaten. De herinnering blijft, ook bij ons! 

Het is raar om, voor de tweede keer, U waarschijnlijk niet live te kunnen zien en het glas te heffen. Ik doe het, vanavond om 12 uur, richting onze velden. Proost. Op U allemaal…!

Stef de Grood,  voorzitter DVOL