Walkin Football bij DVOL

Heb je al wel eens gehoord of gelezen over Walking Football? Nee? Dat is jammer, want zeker voor de wat ouder wordende, maar niet minder sportieve Lentenaar, is dit interessant! Ken of ben je zo iemand? Lees dan vooral verder!

Walking football is een vorm van voetbal waarbij het basis voetbalspel zonder rennen wordt gespeeld. Juist door deze wijze van voetbal is dit bij uitstek een spelvorm die beoefend kan worden door oudere spelers/sportievelingen, bijvoorbeeld vanaf 60 jaar en ouder. Deze spelvorm houdt namelijk rekening met de lichamelijke gesteldheid van dezeƂ leeftijdscategorie.

Belang van bewegen
We weten allemaal hoe belangrijk lichamelijke beweging is, juist voor ouderen: niet alleen vanwege dat fysieke gedeelte (denk aan conditie, behendigheid, balans gevoel, beweeglijkheid enz.) maar ook voor het stimuleren (en fit houden) van de hersenactiviteit!.

De welbekende professor Scherder (hoogleraar neuropschychologie) benadrukt bevlogen en deskundig in diverse media het belang van bewegen voor onze hersenen. Bewegen vermindert het risico op vroegtijdige dementie en stimuleert de hartfunctie en een goede werking van het bloedvatenstelsel.

Naast deze wat algemeen bekende voordelen van bewegen is het natuurlijk minimaal zo fijn om samen in een prettige omgeving rustig bij te praten onder het genot van een bakkie. Naast het sporten is daar ook altijd ruim de tijd voor.

Belangstelling?
Je kunt je belangstelling opgeven middels een mail aan de verenigingsmanager, Niek Verheijen.

Verenigingsmanager@dvol.nl / 0612257994