Instroomgroep

Hoe eerder een kind in aanraking komt met een sport hoe beter. Welke sport het ook wordt, een ding staat voorop: je moet er plezier in hebben. En dat is ook gewoon een kwestie van proberen.
Voor verreweg de meeste kinderen is voetballen de best passende sport. Voetballen is een heel natuurlijk spel waarbij het sociale aspect om samen in een in team te spelen een onbetaalbare ervaring is. Niets verbindt zo als voetbal. Voetbal is niet voor niets een belangrijk onderdeel van onze maatschappij, ons dagelijks leven.

Vanaf 5 jaar welkom!

DVOL laat alle kinderen uit Lent graag zien hoe leuk voetbal is. Bij DVOL kan dat al vanaf 5 jaar. Vanaf die leeftijd begint een kind al balgevoel te ontwikkelen en is de co√∂rdinatie doorgaans voldoende om met voetballen te starten. Bij DVOL maakt een kind bij de zogenaamde instroom kennis met de bal, de techniek en het samenspelen. Vanaf 6 jaar begint het “grotere werk” in de F-pupillen en wordt er competitie gespeeld tegen andere clubs en op grotere velden. Zo wordt een kind gedurende een aantal jaren in een vertrouwde, beschermde en respectvolle omgeving geleidelijk voorbereid op het reguliere competitievoetbal. Onze ervaring leert dat kind en ouders zeer tevreden zijn over onze aanpak. En ook als een kind later een andere sport kiest vormt voetbal een geweldige basis.

Trainingen

Als je kind net begint met voetballen, dan begint het dus met trainingen in de instroomgroep. De kinderen in de instroomgroep spelen nog geen competitie, maar halen hun spelbeleving uit de trainingen. De instroomgroep traint een keer in de week.

Het belangrijkste is dat je weet waar je moet zijn voor de training, op welk veld en bij wie je je kunt melden. Kinderen die beginnen in de instroom, krijgen deze informatie per e-mail van onze verenigingsmanager. De trainingen van de instroomgroep worden verzorgd door studenten van het CIOS. Aanspreekpunt voor ouders van de instroom is de verenigingsmanager.

Kleding

Bij voetbal gaat het erom dat je met plezier kunt sporten. Je hoeft niet in een professioneel tenue te verschijnen, draag makkelijke sportkleding en kies voor voetbalschoenen die geschikt zijn voor kunstgras. Sokken en scheenbeschermers zorgen voor de nodige bescherming. Denk ook aan een eigen bidon zodat je kind kan drinken tijdens en na de training.

Regen

We krijgen wel eens de vraag van ouders of de trainingen met regen doorgaat. Het antwoord daarop is altijd…ja! Voetbal is een sport die ook in de regen goed gespeeld kan worden, tenzij het onweert. Dan schuilen we bij de kantine.